Introducerea sistemului de sensuri unice în municipiu dă bătăi de cap municipalității și va genera costuri noi. Vor trebui mutați stâlpii de iluminat public, amenajate refugii pentru pietoni în zona se separare a benzilor și realizate alveole în stațiile de autobuz


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va ajunge la Suceava și al doilea autobuz electric fabricat de firma poloneză Solaris și și-a exprimat speranța că până la sfârșitul anului vor veni toate cele 15 autobuze electrice contractate.

În context el a spus că se pregătește și introducerea sistemului de sensuri unice în municipiu în vederea fluidizării traficului și crearea benzii unice de transport public.

„Am obținut un aviz foarte important de la Poliția Rutieră privind noul studiu de trafic cu sensuri unice”, a spus primarul.

Ion Lungu a menționat însă că acest aviz conține și foarte multe recomandări  cum ar fi că pistele pentru biciliști trebuie să aibă o lățime de minimum un metru pe sens, iar trotuarele minim 1,2 metri.

„Pistele de biciclete existente vor fi reproiectate și reamenajate, ceea ce presupune că trebuie să mutăm stâlpii de iluminat public. E destul de delicat. De asemenea, vor trebui amenajate alveole, acolo unde nu există, în stațiile de transport public. De asemenea, la trecerile pentru pietoni, vor fi amenajate refugii în zona de separare a benzilor”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că avizul a fost dat favorabil pe documentație, dar pentru implementare vor trebui făcute modificările solicitate.

Ion Lungu a spus că speră ca proiectanul să predea municipalității întregul studiu în vederea aprobării în Consiliul Local.

Totodată, el a arătat că ulterior vor fi stabilite și măsurile ce trebuie luate pentru realizarea modificărilor solicitate de Poliția Rutieră astfel încât să se poată implementa sistemul de sensuri unice.


Intră acum și în grupul de