Nou drum spre Aeroportul Suceava. Municipiul Suceava se asociază cu CJ Suceava și orașul Salcea pentru a realiza noua investiție ce va lega aeroportul de cartierul Burdujeni


Intră acum și în grupul de

Un nou drum care va lega municipiul Suceava de Aeroportul Suceava va fi construit pentru că actuala cale de acces spre aeroport s-a dovedit a fi insuficientă.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a inițiat un proiect de hotărâre care va fi supus aprobării în ședința din 29 septembrie pentru asocierea municipiului Suceava cu CJ Suceava și Primăria Salcea în vederea realizării noii investiții.

Primarul arată că Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava este un obiectiv de interes județean de importanță deosebită, iar înainte de pandemie a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de pasageri creștere care se manifestă și în acest an.

„Accesul la aeroport în prezent se face pe un singur drum județean care pleacă din DN 29 și care s-a dovedit a fi insuficient, înregistrându-se de multe ori blocaje în trafic care au necesitat intervenția polițiștilor de la serviciul rutier”, precizează primarul.

Potrivit lui Ion Lungu, Consiliul Județean Suceava a analizat de mai mult timp crearea unui drum de acces alternativ către aeroport , care pleacă din cartierul  Burdujeni din municipiul Suceava și trece pe teritoriul orașului Salcea, până la aeroport.

Primarul mai spune că mai mult decât atât, ca urmare a degradării situației de securitate din Ucraina, fapt ce a generat un exod masiv al populației din zonele afectate și apariția unei crize umanitare, la nivel național și european s-a hotărât organizarea Centrului logistic european de ajutor umanitar pentru Ucraina (HUB destinat colectării ajutoarelor umanitare și trimiterii lor în Ucraina) la Suceava.

Astfel, Ion Lungu arată că este necesară și asigurarea accesului la spațiile HUB-ului umanitar, fiind necesară implementarea unor proiecte de infrastructură de transport rutier de natura unor drumuri alternative.


Intră acum și în grupul de