Asociația de Transport Metropolitan Suceava preia traseele județene de transport public din cele opt localități limitrofe municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe alocarea unei sume de 30.000 de lei în vederea operaționalizării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Transport Metropolitan Suceava pentru ca aceasta să preia de la începutul anului viitor traseele județene de transport public în localitățile limitrofe municipiului Suceava.

Potrivit raportului semnat de primarul Ion Lungu la proiectul de hotărâre inițiat în acest sens, ca urmare a faptului că programul de transport public județean de persoane este valabil valabil până la data de 31  decembrie 2022, iar durata următorului program este de 6 ani , termen care se suprapune cu calendarul activităților desfășurate de Asociația de Dezvoltare lntercomunitara Transport Metropolitan Suceava, apare necesitatea preluării de către asociație a traseelor aferente celor 8 localități membre componente: Oraș Salcea, Comuna Adâncata, Comuna Bosanci, Comuna lpotești, Comuna Mitocu Dragomirnei, Comuna Moara, Comuna Pătrăuți și Comuna Șcheia.

„Pentru această preluare este necesară operaționalizarea A.D. I. Transport Metropolitan Suceava prin autorizarea la A.N .R .S.C. ca Autoritate de autorizare, angajarea de personal corespunzator la Compartimentul Autoritate de autorizare și monitorizare”, se mai arată în referat.

Transportul public în zona metropolitană Suceava ar urma să fie asigurat de 75 de autobuze electrice care vor fi achiziționate prin  două programe europene, respectiv PNRR și POR.

Proiectul de transport metropolitan în Suceava ce urmează să fie finanțat prin PNRR a fost depus de Primăria Suceava în luna mai.

Astfel, prin acest prooiect un număr de 18 autobuze electrice și 32 de microbuze electrice vor fi achiziționate pentru municipiul Suceava, orașul Salcea, dar și pentru comunele Adâncata, Bosanci, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Șcheia.


Intră acum și în grupul de