Flutur anunță proiectele pentru Masivul Rarău: Skywalk, punct de belvedere, amenajări turistice, locuri de campare, dar și festivalul pentru tineret „Stelele Rarăului”


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, vineri, în cadrul unui info-tur în marja Galei Turismului din Regiunea Nord Est, proiectele pe care le are CJ Suceava împreună cu primăriile din zona Masivului Rarău în dezvoltarea turistică din zonă.

El a spus că se lucrează acum la un PUZ al Muntelui Rarău, intenția fiind de a se amenaja mai multe locuri de campare pentru turiști și în special un loc de campare pentru corturi.

Președintele Flutur a menționat că CJ Suceava investește acum în realizarea unui skywalk pe Piatra Șoimului arătând că va fi spectaculos, dar intenționează și amenajarea unui punct de belvedere în zona turnului tv de unde se vede toată Valea Moldovei.

„Nu departe de aici, la poalele Rarăului sunt Codrii Seculari de la Slătioara care este monument UNESCO. Am lucrat la modernizarea drumului spre Codrii Seculari și acum facem legătura cu Câmpulung Moldovenesc”, a spus Flutur care a subliniat că accesul pe Masivul Rarău se face din trei direcții, fiind efectuate modernizări pe 34 de kilometri de drumuri.

„Va fi o zonă foarte accesibilă turiștilor în perioada următoare”, a spus Flutur.

El a subliniat că numai în Masivul Rarău și Giumalău sunt peste 60 de km de trasee pentru mountain bike și trasee montane din cei 600 de kilometri de trasee montane din județul Suceava.

Flutur a mai declarat că CJ Suceava încurajează Primăria Câmpulung Moldovenesc să realizeze  un proiect în parteneriat public-privat „Poiana Bucovinei” arătând că administrația locală are terenuri suficiente pentru dezvoltarea turismului.

Președintele CJ Suceava a menționat și că s-a construit o pârtie de schi de 2,8 km și mai trebuie construit un tronson de 1,5 km astfel încât pârtia să ajungă până la Stația Meteo.

Totodată, Gheorghe Flutur a mai spus că autoritățile au în vedere și organizarea unui festival pentru tineret „Stelele Rarăului” unde să fie foarte multe formații care să concerteze.

Mai mult, președintele CJ Suceava a anunțat că se intenționează și realizarea unei parcări moderne mari  la baza rezervației Natura 2000 unde să fie lăsate mașinile și să fie încurajat mersul pe jos pe poteci de munte.

Gheorghe Flutur a subliniat că intenția autorităților este ca și Masivul Rarău să devină un magnet care să atragă turiști așa cum sunt acum monumentele UNESCO din județ.


Intră acum și în grupul de