VIDEO//Cristiana Flutur a deschis Conferința ITU de la București, cel mai înalt organism de elaborare a politicilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor


Intră acum și în grupul de

Suceveanca Cristiana Flutur, director pentru afaceri internaționale în cadrul ANCOM, a deschis, luni, Conferința ITU-PP 2022 care se desfășoară la București până în 14 octombrie.

Conferința Plenipotențiarilor 2022 (ITU-PP22) este cel mai înalt organism de elaborare a politicilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU).

La conferință este anunțată prezența a peste 3.000 de delegați din cele 187 de state, printre care peste 70 de miniștri de resort, dar și reprezentanți ai celor mai importante companii de profil.

Desfășurat la fiecare patru ani, este evenimentul cheie la care statele membre ITU decid asupra viitorului rol al organizației, determinând astfel capacitatea organizației de a influența dezvoltarea tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC) la nivel mondial.

În cadrul conferinței se stabilesc politicile generale ale Uniunii, se adoptă planuri strategice și financiare pe patru ani și se alege echipa de conducere superioară a organizației, statele membre ale Consiliului și membrii Comitetului pentru reglementările radio.

Cristiana Flutur este prima femeie care a deținut poziția de președinte al Comitetului pentru Politicile ITU (Com-ITU) și de co președinte al CEPT (Conferința Europeană al Administrațiilor Poștale și de Comunicații) pentru o perioadă de trei ani începând cu iunie 2018.

Potrivit ITU, Cristiana Flutur a fost vicepreședinte pentru Conferința Plenipotențiarilor 2018 și principalul coordonator al Pozițiilor și Propunerilor Comune ale Europei pentru Conferința din 2018.


Intră acum și în grupul de