Judecătoria Fălticeni a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru un bărbat prins băut la volanul unei mașini cu numere de înmatriculare expirate


Intră acum și în grupul de

Judecătoria Fălticeni a dispus, marți, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat din Horodniceni care a fost depistat, duminică, băut, la volanul unui autoturism. conducea mașina băut

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a anunțat, marți, că a  formulat propunere de arestare preventivă faţă de un bărbat care a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea  infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi  „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Anchetatorii arată că în data de data de 25.09.2022, orele 01:20, acesta a condus un autoturism neînmatriculat pe drumurile publice din mediul urban şi cu o alcoolemie de 1,38 g‰, respectiv de 1,23 g‰ alcool pur în sânge.

Tot marți, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunere formulată  şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 zile.

Reamintim că duminică la ora 01:20, polițiștii Compartimentulu Rutier al Poliției Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier în cadrul acțiunii „BLITZ” pe strada Buciumeni din Făticeni, au oprit pentru control un autoturism Audi, cu număr de înregistrare provizoriu.

În cadrul controlului s-a stabilit că autoturismul era condus de Costel Ș. din Horodniceni și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Fălticeni în vederea recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

Totodată șoferul a recunoscut că are permisul de conducere anulat, iar numerele de înregistrare sunt expirate.


Intră acum și în grupul de