Puternic incendiu la Dragoșa: Patru gospodării au fost afectate de flăcări


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a afectat, în noaptea de marți spre miercuri, patru gospodării din localitatea Dragoșa, pentru lichiarea acestuia intervenind pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frumosu și Vatra Moldoviței cu șapte autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

El a menționat că din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuințele și anexele din vecinătate, cu bunurile aferente.

Potrivit sursei citate, în incendiu, la primul proprietar au ars bucătăria de vară, pe o suprafață de aproximativ 70 mp, un atelier de tâmplarie pe aproximativ 50 mp, o terasă din lemn pe 40 mp, acoperișul locuinței (P+1) pe aproximativ 160 mp, casa scarii din lemn, tavanul etajului, elemente de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, elemente de tâmplărie din lemn, circa trei metri cubi material lemnos pentru tâmplarie, cinci metri cubi lemn de foc și altele. S-au degradat utilaje electrice de tâmplărie, scule electrice, învelitoarea din țiglă a casei de locuit, centrala termică cu instalația de încălzire și pereții casei de locuit.

La a doua proprietate au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 90 mp, o magazie pe 35 mp, bucătaria de vară pe 50 mp, o terasă din lemn pe 30 mp, acoperișul casei de locuit pe aproximativ 100 mp, tavanul etajului, circa doi metri cubi de cherestea și altele.

Al treilea proprietar a avut afectate un perete din lemn (40 mp) și acoperișul adăpostului de animale (10 mp). S-au degradat învelitoarea din azbociment a construcției, elemente de tâmplărie și instalația electrică.

Fațada casei, de la al patrulea proprietar afectat, a ars pe o suprafață de aproximativ 10 mp. De asemenea, au mai fost afectate și alte elemente de construcție ale locuinței.


Intră acum și în grupul de