Ion Lungu anunță că Asociația de Transport Metropolitan devine funcțională de la 1 ianuarie și va cumpăra alte 30 de autobuze electrice printr-un nou proiect prin PNRR


Intră acum și în grupul de

„Vom depune încă un proiect pentru achiziția a 30 autobuze electrice de 10 m pe Programul Național de Redresare și Reziliență pentru transportul metropolitan”, a anunțat, vineri, primarul Sucevei Ion Lungu.

El a reamintit că mai este depus un asemenea proiect, tot prin PNRR, pentru 50 de autobuze electrice.

Īn total vor fi cumpărate pentru transportul metropolitan 80 de autobuze în valoare de 40.606.370,0 euro.

Lungu a mai anunțat că începând cu data de 1 ianuarie 2023 Asociația de Transport Metropolitan Suceava va deveni funcțională prin preluarea transportului județean din ZUF Suceava.

Primarul Ion Lungu a avut o întâlnire cu reprezentanții localităților din Zona Urbană Funcțională Suceava, respectiv din orașul Salcea și comunele Adâncata, Bosanci, Ipotești, Moara, Mitocul Dragomirnei, Pătrăuți și Șcheia, cu care a convenit să fie depus încă un proiect pe PNRR, Componenta 10-Fondul local, în valoare de 17.350.200,0 euro, pentru a achiziționa încă 30 de autobuze electrice cu o lungime de 10 m.
„De asemenea avem pregătit un proiect pe care îl vom depune pe Programul Operațional Regional pe axa de mobilitate, prin care vom construi o autobază nouă la sediul actualului TPL” , a precizat Lungu.


Intră acum și în grupul de