Rădăuți: Furt de casetă cu valori în care se aflau 50.000 de euro, 80.000 de lei, dar și bijuterii și ceasuri. Doi suspecți au fost arestați preventiv


Intră acum și în grupul de

Parchetul Judecătoriei Rădăuți a anunțat, vineri, că doi suspecți de furt calificat au fost arestați preventiv.

Potrivit anchetei, în perioada 04.09.2022, orele 10.00 – 10.09.2022, orele 16.20, doi hoți au pătruns prin efracție în curtea și ulterior în imobilul situat în municipiul Rădăuți aparţinând persoanelor vătămate  (soţi )V. A și V. M, sustrăgând din bucătărie o casetă de valori conţinând sumele de 50.000 euro și de 80.000 lei, precum mai multe bijuterii din aur, iar dintr-un dormitor de la parter, suma de 8.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că la data de 06.09.2022, în intervalul orar 02:06 – 06:02, în baza unui plan infracțional anterior conceput, inculpaţii  L. M. L şi  V. A s-au deplasat cu autoturismul marca BMW X3, condus de L. M. L., la imobilul situat în municipiul Rădăuți aparținând persoanelor vătămate V. A și V.M , unde  inculpatul V. A a pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în curte, apoi, prin efracție în spaţiul interior al locuinței, luând, în scopul însuşirii pe nedrept, din bucătărie, după îndepărtarea sistemului de fixare în podea, o casetă de valori conţinând sumele de 50.000 Euro și de 80.000 lei, un ceas bărbătesc și cantitatea de aproximativ 30 g bijuterii din aur şi dintr-un dormitor suma de 8.000 lei, bunuri pe care ulterior le-au transportat împreună, cu autoturismul menţionat, la un alt imobil din municipiul Rădăuți, iar apoi într-o locaţie necunoscută.

 La data de 29.09.2022, în vederea probării activității infracționale și pentru individualizarea participației penale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, organele de cercetare penală au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare pe raza municipiului Rădăuţi.

În urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor suspecți, pentru săvârșirea în coautorat, a infracțiunii de „furt calificat”.

Persoanele reținute au fost introduse în arestul IPJ Suceava.

De asemenea, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți,  a formulat propunere de arestare preventivă  pentru cei doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile, la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi, propunere care a fost admisă.

Cercetările în acest caz continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.


Intră acum și în grupul de