Guvernatorul regiunii Cernăuți anunță că se vor deschide și punctele de frontieră Ulma-Ruska și Izvoarele Sucevei-Șepit


Intră acum și în grupul de

Șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk,  a anunțat, într-un interviu pentru  audiovizualul public că pe lângă punctele de frontieră la care se lucrează în vederea deschiderii, Vicovu de Sus- Krasnoilsk și Racovăţ – Diakivţi, se vor putea deschide și alte două puncte de frontieră pe raza județului Suceava, respectiv Ulma-Ruska și Izvoarele Sucevei-Șepit, a informat publicația cernăuțeană Libertatea Cuvântului.

„Examinăm posibilităţile cooperării transfrontaliere cu partea română și deschiderii în timpul apropiat a  punctelor de control „Şepit” și „Ruska”, situate în fostul raion Putila. Înțelegem că nu vor scădea capacităţile punctelor noastre de control „Diakivţi” și „Krasnoilsk”, precum și a punctului nostru de control principal Porubne”, a spus Ruslan Zaparaniuk.

Guvernatorul regiunii Cernăuți a precizat că, în prezent, sunt în curs de finalizare lucrările la Punctul de control Krasnoilsk, adăugând că gradul de pregătire a Punctul de control Diakivtsi este cu câteva procente mai mic.

„Conform documentației de proiect, aceste două puncte de control urmau să funcționeze numai pentru autoturisme, pietoni, autobuze și vehicule până la 3,5 tone. Astăzi Punctul „Krasnoilsk” este gata să primească pietonii, autoturismele și vehicule până la  7,5 tone. La ultima întâlnire cu partea română s-a vorbit despre trecerea prin vamă şi a transportului greu. Specialiştii români sunt preocupaţi de soluţionarea acestei probleme”, a concluzionat Ruslan Zaparaniuk.

Guvernul României a aprobat în ședința din 15 iulie 2022 reînfiinţarea punctelor de trecere a frontierei de la Racovăţ – Diakivţi, Vicovu de Sus – Krasnoilsk şi Ulma – Ruska.

Potrivit deciziei guvernamentale, punctul de trecere a frontierei Vicovul de Sus- Krasnoilsk va fi redeschis, într-o primă etapă, pentru traficul ușor, sub 3,5 tone, iar în a doua etapă, fără limită de tonaj, după realizarea unor lucrări suplimentare, iar punctul de trecere a frontierei Racovăț – Diakivtsi va fi deschis etapizat, într-o primă etapă, pentru persoane, camioane fără încărcătură și cisterne, respectiv pentru trafic general de mărfuri, în a doua etapă.

Cele două puncte de trecere a frontierei vor funcționa cu program permanent.

Punctul de trecere a frontierei Ulma – Rusca va funcționa pentru trafic pietonal și rutier, pentru camioane cu încărcătură de până la 3,5 tone, fără marfă, cu program de funcţionare între orele 8.00-20.00.


Intră acum și în grupul de