Razie de amploare în municipiul Suceava: Au fost aplicate peste o sută de amenzi și și  aproape 400 de persoane legitimate


Intră acum și în grupul de

Poliția Municipiului Suceava a organizat, vineri, o razie în sistem integrat, fiind angrenate toate structurile din cadrul subunității, respectiv Biroul rutier, Biroul Ordine Publică, Biroul Investigații Criminale, Secția de Poliție Burdujeni, Secțiile de poliție rurală arondate Ipotești, Dărmănești, Adâncata și Șcheia și Compartimentul conductori câini. În cadrul acțiunii au fost angrenați și jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava.

Concepția de acțiune a fost una preventiv-reactivă și s-a acționat pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și siguranței cetățeanului, pentru combaterea faptelor de natură judiciară, descoperirea autorilor și tragerea la răspundere penală pentru faptele săvârșite, arată Poliția Județeană Suceava.

Potrivit sursei citate, dispozitivul de ordine publică constituit a avut ca principal scop asigurarea ordinii și liniștii publice în zona parcurilor, spațiilor de joacă pentru copii, teraselor, magazinelor cu program non-stop, sălilor de jocuri de noroc, precum și pe linia prevenirii faptelor cu violență comise în proximitatea acestora și implicit generarea unui sentiment de siguranță în segmentul stradal.

Totodată, s-a avut în vedere prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale la regimul rutier și implicit generarea unui sentiment de siguranță participanților la traficul rutier pe întreaga zonă de responsabilitate a subunității.

La acțiune au participat 73 de polițiști și jandarmi, fiind utilizați și câinii de serviciu  ,,BIC,, și ,,Duka”.

În cadrul raziei, polițiștii au constatat în flagrant 4 infracțiuni și au fost aplicate 112 sancţiuni contravențioanle, în valoare de 45.705 lei.

Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare, au fost verificate 62 de obiective ( baruri, localuri, parcuri, săli de jocuri) și au fost legitimate 397 de persoane, dintre acestea 57 fiind atenționate/avertizate cu privire la modul de comportament social.

În cadrul acțiunii, la ora 16.30, lucrătorii de poliție angrenați în Planul de razie de la nivelul Poliției Municipiului Suceava, în timp ce acționau la intersecția străzilor Cernăuți cu str. Șipotului, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism la volunul căruia a fost identificată o femeie din Mitocul Dragomirnei Suceava.

În urma verificării documentelor conducătorului auto și în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că permisul de conducere este reținut, iar dreptul de conducere este suspendat, în urma unei abateri la regimul rutier, pentru depășirea vitezei legale admise pe sectorul de drum pe care circula.

S-a întocmit proces-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, cercetările urmând a fi continuate sub aspectul săvâârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Tot vineri, La data de 30.09.2022, orele 19.30, lucrătorii de poliție din cadrul Secției Burdujeni angrenați în Planul de razie de la nivelul Poliției Municipiului Suceava, în timp ce acționau în cartierul Ițcani, în zona proximității pasarelei de pe strada Grigore Alexandru Ghica, au observat cum un autoturism care a efectuat virajul la stânga pe pasarelă, încălcând astfel marcajul longitudinal continuu, ce desparte benzile de deplasare. Lucrătorii de poliție au plecat în urmărirea autoturismului menționat, care se deplasa către Strada Traian Vuia, fiind oprit pe strada Cernăuți.

După ce și-au declinat calitatea și identitatea, lucrătorii de poliție au solicitat conducătorului auto documentele personale, stabilind că este un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Municipiul Suceava. Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0.72 mg./l pur alcool în aerul expirat. De asemenea, acesta a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit proces verbal de constatare al infracțiunii flagrante, pentru săvârșirea infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Tot în cadrul raziei, în jurul orelor 23.00, patrulele Seției de Poliție Burdujeni în timp ce se aflau pe strada Gheorghe Doja au observat un autoturism ce se deplasa sinuos pe str.Mitocului, acesta efectuând un viraj la stânga pe str.Gheorghe Doja cu direcția spre Burdujeni.

S-a efectuat semnal regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor luminoase și acustice ale autospecialei de poliție, moment în care conducătorul autoturismului nu s-a conformat, acesta accelerând spre direcția cartierului Burdujeni.

S-a procedat la urmărirea acestuia, iar pe strada Gheorghe Doja intersecție cu Str.Slt. Turturică, autoturismul a fost blocat, constatând faptul că în autoturism la volan se afla un bărbat vârstă de 48 de ani din Suceava.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0.98 mg./l pur alcool în aerul expirat.

A fost întocmit proces verbal de constatare al infracțiunii flagrante, pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Tot în cadrul raziei, la data de 30.09.2022, ora 23:25, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce efectua supravegherea și controlul traficului rutier pe strada Mihai Eminescu satul Bosanci, comuna Bosanci, a oprit în trafic autoturismul condus de un bărbat de 33 ani domiciliat în comuna Bosanci. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.          


Intră acum și în grupul de