Flutur anunță de la Câmpulung Moldovenesc subvenție de 50 de bani pe litrul de lapte: Altfel, oamenii își taie vacile de lapte și le duc la abator


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, duminică, la Festivalul „Drumul Lemnului” și la „Târgul Lăptarilor” în Câmpulung Moldovenesc unde a anunțat subvenții pentru lapte și plafonarea prețului lemnului de foc.

„Salut crescătorii de animale. Cei care mai sunteți pentru că, din păcate, sunt din ce în ce mai puțini crescători de animale. Sper să găsim o soluție pentru subvenție la lapte pentru că altfel este rău”, a spus Flutur.

El a arătat că acum două săptămâni a cerut în Coaliția de guvernare ministrului Agriculturii, Petre Daea, să se găsească o formulă de sprijinire a laptelui cu 50 de bani la litru.

„Altfel, oamenii își taie vacile de lapte, le duc la abator și nu-i bine. Cred că se va întâmpla un act normativ în perioada următoare să-i ajutăm pe cei care cresc vaci de lapte”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că se discută și despre plafonarea prețului la lemnul de foc pentru populație.

„Sper să găsească Guvernul o soluție și aici pentru că, cel puțin în județul Suceava cui îi spui că e criză de lemn nu te crede pentru că avem aproape jumătate din județ acoperit de păduri și ar trebui să existe lemn de foc la populație”, a spus Flutur.

El a menționat că se discută plafonarea prețului lemnului de foc cum se plafonează la gaz metan și curent electric și că trebuie să fie ajutați și cei care se încălzesc cu lemn de foc.


Intră acum și în grupul de