Ion Lungu spune că nu e obligatoriu ca locuitorii din Burdujeni sat să consume gaz metan, dar că e bine să se branșeze la rețea: Gazul metan înseamnă civilizație. Este bine să-l avem în curte, nu suntem obligați să-l consumăm


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că anul viitor va fi realizată racordarea la gaz metan a cartierului Europa și a făcut un apel cetățenilor din cartierul Burdujeni-sat să se racordeze la rețeaua de gaz natural pentru că municipalitatea a făcut un efort pentru realizarea aducțiunii.

Lungu a declarat în conferința săptămânală de presă că firma de distribuție Delgaz Grid a anunțat municipalitatea suceveană că are prevăzută pentru anul viitor investiția de racordare a cartierului Europa din zona Tătărași la rețeaua de gaz natural.

Potrivit primarului, compania a precizat că lucrările au fost prioritizate conform procedurilor interne din cadrul firmei.

Astfel, proiectul va fi început de la 1 ianuarie 2023 și că în termen de 60 de zile se va întocmi documentația tehnică, obținerea de avize, acorduri și autorizații necesare, alte 30 de zile, iar pentru execuția, recepția și punerea în funcțiune a obiectivului termenul este de 90 de zile.

Primarul a mai declarat că s-au finalizat lucrările de aducțiune de gaz natural pe toate cele 34 de străzi, respectiv 29 de străzi din Burdujeni-sat și cinci străzi din Cartierul Tinereții.

În Burdujeni sat sunt racordate la gaz natural 450 de familii din cele circa 1000, rata de racordare fiind de circa 45 la sută.

„Eu fac în continuare apel la cetățenii din cartierul Burdujeni-sat să se racordeze, să se branșeze la gazul metan pentru că Primăria a făcut acest efort și așa cum am spus și altă dată gazul metan înseamnă civilizație. Este bine să-l avem în curte, nu suntem obligați să-l consumăm”, a spus Ion Lungu.

Primarul a mai declarat că municipalitatea vrea să asfalteze anul viitor toate străzile de pământ din Burdujeni-sat.

„Am fost ținuți până în prezent și de aceste racordări la gazul metan. Ca atare, acolo unde sunt făcute instalațiile, îi rog pe cetățeni să facă acest lucru pentru că intenționăm ca anul viitor să prindem toate străzile din Burdujeni-sat la asfaltare și e păcat de Dumnezeu să le asfaltăm ca apoi să le spargem din nou ca să punem gazul metan”, a mai spus Ion Lungu.

Primarul a mai arătat că municipalitatea sprijină cu suma de 5000 de lei familiile nevoiașe pentru a se branșa la rețeaua de gaz natural și că în unele cazuri această sumă reprezintă întreaga investiție.

El a solicitat cetățenilor din Burdujeni-sat să facă eforturi să se racordeze la gaz metan.

Primarul a mai spus că e bine ca racordurile să fie făcute chiar dacă gazul metan este foarte scump, iar cei care nu vor să-l folosească pentru încălzire pot să folosească la aragaz în locul buteliei.


Intră acum și în grupul de