Peste 1000 de tone de ajutoare donate de Franța pentru Ucraina vor fi aduse în HUB-ul european de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 1.000 de tone de bunuri donate de Franţa Ucrainei vor începe să ajungă la HUB-ul european de la Suceava sâmbătă noaptea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, o ceremonie de predare a primelor donaţii, la care vor participa ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, şi Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, va avea loc, duminică, 9 octombrie,  de la ora 10.00, la HUB-ul sucevean.

 Astfel, 15 vehicule de pompieri și salvare vor fi aduse de către circa 40 de militari ai securității civile franceze.

Restul de materiale vor ajunge în zilele următoare la HUB-ul european.

Cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina, de peste 1.000 de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare, a sosit printr-un transport maritim, miercuri, 5 octombrie, în portul Constanţa Sud-Agigea.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România și din Ucraina, donațiile vor fi distribuite ulterior beneficiarilor ucraineni identificați, printre care Serviciul ucrainean de Urgență, Ministerul ucrainian al Sănătății, dar şi orașelor Cernihiv și Harkov, și municipiilor Odesa și Stryi.


Intră acum și în grupul de