Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea: Spitalul are nevoie de mai mulți medici, iar medicii care se alătură echipei SJU Suceava pot beneficia de un apartament ANL


Intră acum și în grupul de

Primele nouă apartamente din blocul ANL pentru medici au fost deja alocate.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că a fost construit un bloc cu 30 de apartamente pentru medici din care contribuția ANL a fost de 6,5 milioane de lei și contribuția CJ Suceava a fost de 1,7 milioane de lei.

Potrivit acestuia, în acest bloc sunt 20 de apartamente cu trei camere și 10 apartamente cu două camere.

Comisia care se ocupă cu analizarea cererilor a acceptat nouă din zece cereri, solicitantul respins nefiind medic în cadrul SJU Suceava.

„Scopul a fost și rămâne să aducem medici tineri la SJU Suceava”, a spus Flutur.

El a arătat că se așteaptă să vină medici la SJU Suceava pentru diverse specialtăți, dar cel mai important pentru UPU unde, dintr-o schemă de 18 posturi sunt doar opt ocupate.

Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, a arătat că orice medic nou care vine în echipa SJU Suceava poate să beneficieze de un apartament în acest bloc ANL.

„Este un lucru extraordinar pentru medicii din SJU Suceava. Mă gândeam la venirea mea la spital în 2015 când mi-aș fi dorit să am această posibilitate”, a spus dr. Calancea.

El a subliniat că existența acestui bloc cu locuințe doar pentru medici este benefic pentru medicii care doresc să vină în echipa SJU Suceava.

Dr. Calancea a arătat că pentru a atrage medici la SJU Suceava sunt foarte multe de oferit de la dotări la infrastructură, iar un plus este și posibilitatea de a oferi o locuință.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a completat că perspectiva deschiderii unui spital de copii cu aproape 500 de paturi, a unui spital de oncologie cu 40 de paturi, a unui spital de boli infecțioase  înseamnă că vor veni medici în perioada următoare.

„Nu trebuie să fie o grabă ca să se ocupe toate aceste apartamente. Sunt discipline unde nu avem acoperire și ne interesează să aducem acești medici”, a spus Flutur.

Dr. Alexandru Calancea a recunoscut că e nevoie de mai mulți medici în echipa SJU Suceava în viitorul apropiat.

„Spitalul este ofertant. Nu cred că sunt lucruri pe care să le dorești ca tânăr medic și să nu le găsești în SJU Suceava”, a arătat managerul SJU Suceava care a menționat că va încerca să atragă cât mai mulți medici la acest spital.


Intră acum și în grupul de