Flutur, la deschiderea Târgului de Toamnă: E momentul să vorbim mai apăsat despre produsele românești care trebuie promovate. Trebuie să intrăm pe piață cu produsele noastre și să diminuăm importurile


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis, joi, la deschiderea Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” un mesaj de susținere a producătorilor români, subliniind că este nevoie ca produsele românești să fie mai prezente în piață și să fie diminuate importurile.

El a spus că această manifestare, târg de toamnă, a adus multe beneficii județului Suceava și în special celor care vin să expună la târg.

„Avem un târg de toamnă cu peste 40 de producători de la Asociația „Produs în Bucovina”, avem 23 de meșteri populari din Bucovina. Avem pe parcursul acestor zile peste 20 de formații din județul Suceava cu tradiții și obiceiuri și au venit și prietenii noștri din Ardeal cu „Produs de Cluj” o acțiune care a fost inspirată de la noi, de la Suceava, cu ani în urmă, dar care văd că s-a ținut foarte tare pe piață și sunt astăzi 18 producători și din județul Cluj”, a spus Flutur.

El a menționat că în acest an debutează și un festival nou, „Festivalul Rapsozilor” la care sunt prezenți 18 rapsozi din județele Suceava și Cluj, arătând că rapsodul este rădăcina autenticului și a folclorului adevărat.

„Ne interesează să promovăm produsele tradiționale. Nu o fac ca om politic, ci o fac ca român pentru că e momentul să vorbim mai apăsat despre produsele românești care trebuie promovate”, a spus Flutur.

El a amintit că Asociația „Produs în Bucovina” a fost înființată pentru a încuraja cumpărarea de români a produselor românești.

„Acest lucru o să-l facem și în aceste zile pentru că avem producători foarte valoroși”, a mai declarat președintele CJ Suceava.

El a menționat că în anul 2022 proprietarii de terenuri și de animale din județul Suceava au încasat subvenții de 63 de milioane de euro, bani europeni, din care 49 de milioane de euro sunt subvenții pe suprafață 203.000 de ha, iar aproape 14 milioane de euro pentru zootehnie.

„Șeptelul de animale scade și acesta nu este un lucru bun, va trebui făcut ceva pentru încurajarea pe piață a crescătorilor de animale și nu să-și ducă vacile la abator. Suma intrată din subvenții care a intrat în 2022 în județul Suceava este importantă și încurajez să fie folosită tot în agricultură ca să intrăm pe piață cu produsele noastre și să diminuăm importurile”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de