CJSU Suceava a stabilit ca subprefectul Florin Sinescu să monitorizeze reparațiile podului de la Milișăuți, iar subprefectul Cristian Șologon lucrările de reparații și consolidare după alunecarea de pe DN 17 B


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a decis, luni, că execuția unei variante provizorii de circulație care va prelua traficul rutier de pe podul de la Milișăuți este necesară și oportună.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, în ședința CJSU Suceava de luni s-a analizat solicitarea DRDP Iași în ceea ce privește caracterul de urgență al construirii podului provizoriu la Milișăuți, în vederea preluării traficului de pe podul supus lucrărilor de reparații pe DN2 H, km 4+776.

Ca urmare s-a emis Hotărârea CJSU nr. 49/17.10.2022, prin care se consideră că execuția unei variante provizorii de circulație care va prelua traficul rutier de pe podul de la Milișăuți, așa cum este solicitată de Primăria orașului Milișăuți și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, este necesară și oportună.

Prin aceeași hotărâre, subprefectul Florin Sinescu a fost desemnat pentru monitorizarea lucrărilor de reparații și consolidare a obiectivului de investiții „Pod pe DN 2H km 4+776 peste Râul Suceava la Milișăuți” și informarea săptămânală a membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava prin Notă-raport, în fiecare zi de luni, ora 12:00, prin Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că a analizat împreună cu membrii CJSU solicitarea DRDP Iași și a Primăriei Milișăuți, și în mod firesc, că a emis o hotărâre prin care execuția unei variante provizorii de circulație, care va prelua traficul rutier de pe podul de pe DN 2H, km 4+776 peste Râul Suceava la Milișăuți, este necesară și oportună.

„Cetățenii orașului Milișăuți, ceilalți locuitori ai zonei trebuie să fie cât mai puțin afectați de lucrările de reparații la pod. Dar, în același timp, pentru corecta informare a opiniei publice, fac următoarea precizare: în data de 14 octombrie a.c. DRDP Iași a informat pentru prima dată Instituția Prefectului că proiectul tehnic pe baza caruia a fost atribuit contractul de executie încheiat cu antreprenorul constructor, cât și avizele și acordurile obținute pentru autorizația de construire, prevăd ca lucrările de reparații și consolidare se vor executa pe jumătate din lațimea căii pe pod, sub circulație semaforizată, restricții de circulație și de tonaj pentru vehicule cu masa admisă mai mică de 20 tone. Deci, de la bun început, beneficiarul lucrării nu a luat în calcul realizarea podului provizoriu…..

Chiar și în aceste circumstanțe, rămânem ferm deciși să acordăm tot sprijinul pentru a fi identificată o soluție legală astfel încât viața economică și socială a locuitorilor zonei să fie cât mai puțin afectată”, a precizat prefectul.

În același context, CJSU Suceava a emis Hotărârea nr. 50/17.10.2022, prin care subprefectul Cristian Șologon a fost desemnat pentru monitorizarea lucrărilor de reparații și consolidare ca urmare a alunecărilor de teren produse pe DN17B la km 400+100 – km 400+150 între localitățile Crucea și Broșteni și informarea săptămânală a membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava prin Notă-raport, în fiecare zi de luni, ora 12:00, prin Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.


Intră acum și în grupul de