Crunt accident feroviar la Vama


Intră acum și în grupul de

Imprudenţa unui şofer a costat viaţa soţiei sale, după ce a ignorat semnalele luminoase de la trecerea cu o cale ferată între localităţile sucevene Vama şi Molid, autoturismul pe care îl conducea fiind lovit de un marfar. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Ugenţă „Bucovina” Suceava prin apelul 112, luni, la ora 20:48 a fost anunţat un accident feroviar produs între localităţile Vama şi Molid, la o trecere la nivel cu calea ferată, prevăzută cu barieră, pe DN 17, Km 204+250. Astfel, la faţa locului s-a deplasat Detaşamentele de pompieri Câmpulung Moldovenesc şi Suceava cu o autospecială şi modulul SMURD (autospeciala de descarcerare şi ambulanţa) care au constatat că accidentul a avut loc între un tren marfar şi un autoturism de teren, marca Mercedes G240, în care se aflau două persoane.

Echipajele au trecut la izolarea zonei accidentului, îndepărtarea bornelor de la bateria maşinii, concomitent cu descarcerarea victimelor, acordarea primului ajutor medical şi îndepărtarea autoturismului de pe linie, pentru a permite lucrătorilor feroviari să lucreze la reluarea traficului feroviar.

În urma accidentului şoferul autoturismului, Vladimir I., în vârstă de 71 de ani a fost grav rănit fiindu-i acordat primul ajutor medical şi apoi transportat cu ambulanţa SMURD la spital Din nefericire pentru Aurora I., în vârstă de 65 de ani soţia şoferului nu s-a mai putut face nimic, personalul medical declarând decesul.

La locul accidentului au sosit şi poliţiştii care au constatat că, şoferul în timp ce conducea un autoturism, la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu semibariere şi semnale luminoase şi acustice aflate în funcţiune şi semibarierele coborâte, nu a respectat semnificaţia acestora, s-a angajat în traversarea pasajului şi a fost surprins de un tren de marfă.

Conducătorul auto a fost internat în secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean şi necesită peste 30 zile îngrijiri medicale. Acesta purta centura de siguranţă, nu a fost testat cu aparatul etilotest, dar i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Intră acum și în grupul de