Lucrarile la podul Burdujeni pot incepe in siguranta (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Miercuri, vor demara lucrările efective de reabilitare a podului rutier de la Burdujeni, peste râul Suceava.

Cel puţin aşa promite conducerea administraţiei publice locale sucevene prin vocea viceprimarului Sucevei, Viorel Seredenciuc.

Acesta a declarat pe parcursul zilei de marţi că acţiunile de amenajare a şantierului au fost finalizate, albia râului Suceava fiind modificată, iar cursul râului deviat astfel încât nu mai există nici o piedică pentru demararea concretă a lucrărilor asupra pilonului afectat.

“Este o veste extraordinar de bună pentru că se anunţă schimbări ale vremii, iar în momentul de faţă se poate lucra în linişte la consolidarea pilonului fără a ne teme de vreo viitură sau alte surprise neplăcute. Sperăm ca până la finele săptămânii să se finalizeze şi celelalte lucrări”, a spus Viorel Seredenciuc.

Podul rutier de la Burdujeni a avut mult de suferit după inundaţiile din acest an când debitul mare al râului Suceava a săpat la baza unuia dintre pilonii acestuia.

Potrivit primarului Ion Lungu, reabilitarea podului rutier de la Burdujeni se va face în două etape, a doua etapă urmând a demara în primăvara anului 2011 şi prevede consolidarea suprastructurii şi alinierea podului la calea de rulare.

Restricţiile pentru traficul rutier pe acest pod vor fi menţinute, fiind permis doar accesul autovehiculelor cu masa mai mică de 3.5 tone.


Intră acum și în grupul de