CJ Suceava susține că este obligat de lege să obțină despăgubiri pentru procesele pe care le-a câștigat definitiv în cazul depozitului de deșeuri Pojorâta: Demersul este o obligație și nicidecum o intimidare sau o răzbunare


Intră acum și în grupul de

CJ Suceava a precizat, marți, printr-un drept la replică transmis redacției că în cazul sătenilor care au blocat depozitul de deșeuri din Pasul Mestecăniș că este obligat să ceară recuperarea cheltuielilor de judecată de la aceștia în urma proceselor câștigate definitiv.

Astfel, în dreptul la replică trimis News Bucovina, se menționează că CJ Suceava implementează Proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Suceava prin care se dorește gestionarea integrată a deșeurilor menajere respectiv colectarea, selectarea și depozitarea deșeurilor menajere în depozite ecologice.

Totodată, se arată că în cadrul proiectului au fost prevăzute două depozite ecologice și anume, un Centru de Management Integrat al Deșeurilor la Moara unde funcționează o stație de sortare aferentă întregului județ și depozitul de deșeuri pentru fracția umedă și un depozit ecologic la Pojorâta (doar pentru fracția umedă a deșeurilor menajere).

CJ Suceava reamintește că pe parcursul derulării proiectului, Maxim Aristide împreună cu mai mulți cetățeni din comuna Pojorâta au promovat o serie de cereri de chemare în judecată atât a Consiliului Județean Suceava cât și a Președintelui Consiliului Județean Suceava cu scopul de a stopa finalizarea depozitului Pojorâta.

„Dat fiind faptul că o parte din aceste cereri  au fost soluționate definitiv de către instanțele judecătorești în favoarea Consiliului Județean Suceava, acesta conform dispozițiilor art. 453 c.p.civ., art. 1349 Cod civil și art. 109 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ era obligat să solicite toate cheltuielile de judecată efectuate în cadrul acestor dosare, motiv pentru care la data de 18.02.2022 a introdus cererea de chemare în judecată ce face obiectul Dosarului nr. 548/86/2022”, se arată în document.

Mai mult, se menționează că pretențiile din cadrul acestui dosar au fost întemeiate pe baza documentelor justificative și a hotărârilor judecătorești definitive.

„În condițiile legii, acest demers este pentru Consiliul Județean Suceava o obligație, nereprezentând nicidecum o intimidare sau o răzbunare împotriva pârâților din acest dosar”, mai arată CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de