Ion Lungu: Fără să exagerez, ducem o luptă zi și noapte pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Fac apel la suceveni să nu-i abandoneze și să-i ducă la adăpost


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că problema câinilor fără stăpân din municipiul Suceava este mereu în atenția lui și că se iau toate măsurile pentru ca aceștia să fie duși în adăpost.

„Fără să exagerez, ducem o luptă zi și noapte. Ieri am discutat în operativă un sfert de oră acest subiect. Se fac eforturi. Fac un apel la suceveni, cei care mai au obiceiul să abandoneze câinii, să nu-i abandoneze, ci să-i ducem la adăpost”, a spus primarul.

El a spus că mai este loc în adăpostul din lunca Sucevei.

„Nu-i ceartă nimeni, nu-i amendează nimeni. Decât să-i abandoneze, mai bine îi duc la adăpost”, a transmis Ion Lungu.

Primarul a menționat că responsabili din Direcția de Ecologizare și cei de la Poliția Locală spun că sunt haite de câini care arată diferit de la zi la zi.

De aceea, el solicită sucevenilor care intenționează să abandoneze câini să-i ducă la adăpost și că nu li se va solicita nici măcar numele.

„Îl duc la adăpost și cu asta, basta!”, a adăugat primarul.

El a mai arătat că municipiul Suceava este singura localitate cu adăpost de câini.

„Mă sună toți primarii din județ ca să le primesc câinii la adăpost. Dacă am putea să-i gestionăm pe ai noștri. Este clar că mai sunt aduși acești câini. O poveste pe care nu o cred e că ar fi aduși din Ucraina. Deja intrăm în alte basme. Dar e clar că se întâmplă ceva”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de