Poliția Suceava a declanșat o anchetă după ce activistul Daniel Bodnar acuză că în curtea postului de poliție din Arbore a fost adus lemn ilegal


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat, miercuri, că în urma apariției imaginilor postate pe o rețea de socializare de activistul Daniel Bodnar cu privire la o cantitate de material lemnos descărcată în curtea Postului de Poliție Arbore au fost declanșate verificări interne.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că s-au dispus de îndată verificări prin structura de control intern pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și stabilirea modului în care materialul lemnos a fost transportat și depozitat în curtea postului de poliție.

Verificările vizează atât aspectele privind respectarea legalității activităților cât și cele privind etica și deontologia profesională.

Totodată, IPJ Suceava precizează că, prin Serviciul Logistic, au fost alocate toate cantitățile de material lemnos necesare încălzirii sediilor care utilizează lemnul pentru încălzirea cu sobe, fără a fi înregistrate probleme sau lipsuri în acest sens.

„În funcție de rezultatele verificărilor efectuate cu privire la acest caz IPJ Suceava va sesiza și celelalte organe competente, inclusiv structura de parchet competentă. Subliniem încă o data că respectarea normelor deontologice este o prioritate a Poliției Române, iar prin structurile abilitate vom dispune toate măsurile necesare ca instituția noastră sa fie perceputa la adevărata dimensiune”, a spus comisar șef Ionuț Epureanu.

Activistul Daniel Bodnar susține că în curtea Postului de Poliție Arbore a intrat un camion cu lemn de fag fără aviz.

În aceste condiții, activistul a sesizat Poliția prin 112 pentru a fi verificat modul în care cantitatea de lemn a ajuns în curtea Postului de Poliție Arbore.


Intră acum și în grupul de