Pădurar de la OS Moldovița trimis în judecată pentru că ar fi cerut mită 1000 de euro de la un bărbat pe care l-a prins cu material lemnos tăiat ilegal, dar și pentru purtare abuzivă


Intră acum și în grupul de

Parchetul Curții de Apel Suceava a anunțat că a trimis în judecată un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Moldovița care a pretins 1000 de euro de la un bărbat pe care l-a prins cu lemn tăiat ilegal.

Astfel, procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate,  a lui Ioniță Reapschi, pentru luare de mită și purtare abuzivă.

Astfel, acesta este acuzat că în calitatea sa de pădurar în cadrul R.N.P. Romsilva – Direcţia Silvică Suceava – Ocolul Silvic Moldoviţa – Cantonul Silvic nr. 11 Zigreva, în data de 20.08.2021, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza Cantonului Silvic nr. 11 Zigreva – Ocolul Silvic Moldoviţa, i-a surprins, în flagrant, pe A.M.N. şi C.Ș. în timp ce transportau material lemnos tăiat ilegal din cadrul Cantonului şi, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu reglementate prin fişa postului, respectiv „încheierea proceselor verbale de constatare a contravenţiei silvice şi infracţiuni silvice”.

El a pretins martorului A.M.N. suma de 1000 euro, refuzând sume mai mici, de 200-400 lei şi luând, drept garanţie pentru achitarea integrală a sumei pretinse, drujba şi toporul găsite asupra acestuia.

Pădurarul este acuzat și de „purtare abuzivă” – constând în aceea că în data de 22.08.2021, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în incinta sediului Postului de Poliţie Vatra Moldoviţei, în prezenţa martorilor N.V şi P.F.G., s-a manifestat violent verbal şi a întrebuinţat expresii jignitoare faţă de numitul A.M.N., care venise să reclame săvârşirea unor fapte penale de către acesta.

Acesta i s-a adresândat bărbatului cu apelativul „băi gunoiule” și i-a reproșat că îi face probleme: „Tot tu, după ce te prind la furat vii şi îmi faci reclamaţii?”.

Atunci a fost necesară intervenţia lucrătorilor de poliţie, care i-au solicitat să părăsească sediul.

Pădurarul este acuzat tot de „purtare abuzivă” pentru că în aceeași zi, în timp ce se afla în faţa locuinţei sale, l-a amenințat cu acte de violență pe martorul A.M.N., care se deplasase la domiciliul său pentru a-l ruga să-i restituie drujba şi toporul.

Acesta a spus bărbatului: „fugi de aici că iau toporul și îți tai capul”, creându-i o stare de temere întrucât martorul știa, din experiențele anterioare, că este o persoană agresivă, drept pentru care a fugit, s-a urcat la volanul mașinii sale și s-a deplasat la sediul Postului de poliție Moldovița, pentru a reclama faptele comise de acesta.

Dosarul urmează să fie soluționat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de