Primarul Ion Lungu a fost cu Gheorghe Flutur la CNI unde au discutat despre investițiile acestei companii în Suceava. Lungu a discutat și la Ministerul Dezvoltării despre finanțarea progamelor aprobate prin PNRR


Intră acum și în grupul de

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că a fost joi la Compania Națională de Investiții împreună cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

„Am fost la Compania Națională de Investiții unde am discutat despre emiterea Autorizatiei de Construire la Sala Polivalentă de 5.000 de locuri de la Suceava, unde am fost impreună cu președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur care a discutat problemele CNI ale județului”, a spus Lungu.

El a menționat că a mai avut întâlniri la București la Ministerul Dezvoltării-AM POR, la Direcția proiecte implementare PNRR, unde a discutat despre încheierea contractelor la  proiectele aprobate de Ministerul Dezvoltarii, respectiv achiziționarea a 50 autobuze electrice în valoare de 114.483.148,06 lei pentru transportul metropolitan și pentru reabilitarea energetică a trei clădiri publice din oraș, respectiv clădirea principală la CN Mihai Eminescu, clădirea Direcției Domeniului Public și clădirea cantinei de ajutor social a municipiului, valoarea totală a acestor proiecte fiind de 10.994.525,69 lei.

„Am aflat o veste bună de la ministrul Dezvoltării că se vor acorda compensații pentru  primăriile care folosesc pentru încălzirea orașului biomasă”, a spus Lungu.

El a mai declarat că s-a întâlnit la  sediul AMR cu ministrul Tancsoz Barna cu care am discutat despre implementarea pe bază de contract de delegare încheiat între autoritățile locale și Administrația Fondului de Mediu pentru programul  Rabla locală și crearea de  insule ecologice.


Intră acum și în grupul de