Flutur: Județul Suceava are deja 76 de proiecte de 54 de milioane de euro finanțate prin PNRR. Îi felicit pe primari pentru că s-au implicat


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, în finalul ședinței Consiliului Județean că în județul Suceava sunt 76 de proiecte aprobate pentru finanțare prin PNRR în valoare de 54 de milioane de euro.

El a spus că este inclus la finanțare transportul ecologic public de persoane unde doar Primăria Suceava are alocați în acest sens 19 milioane de euro care vor fi folosiți pentru transportul public de călători în zona metropolitană Suceava.

Flutur a adăugat că sunt finanțate și piste de biciclete, construirea de locuințe pentru tineri și pentru specialiști, finanțarea unor Planuri de Urbanism General în mai multe localități din județ.

El a arătat că o obligație este ca la investiții să fie realizate minim două stații de încărcare electrică pentru autovehiculele electrice.

„E un lucru foarte bun. Din 650 de milioane de euro aprobați de Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea de proiecte prin PNRR, județul Suceava are proiecte de 54 de milioane de euro. Eu îi felicit pe primari pentru că au fost implicați în acest tip de proiecte. Consiliul Județean, la cine a cerut sprijin, a ajutat cu consultanță tehnică, juridică. Va trebui să ținem legătura cu ministere pentru că zilele acestea este o bătălie pe termene, pe depunerea de proiecte în perioada care urmează”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de