Primăria Suceava va finanța cu 25.000 de lei Festivalul Plăcintelor care se va desfășura la Suceava în prima săptămână din luna noiembrie


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava urmează să finanțeze cu 25.000 de lei organizarea Festivalului Plăcintelor care se  va desfășura în perioada 4-6 noiembrie la Suceava.

Potrivit referatului de aprobare semnat de primarul Ion Lungu, Asociația Culturală „Glas Bucovinean” din Șcheia a solicitat Consiliului Local să-i fie partener în organizarea Festivalului Plăcintelor arătând că necesitatea realizării acestui proiect se datorează dorinței de promovare a turismului gastronomic și a valorilor tradiționale românești.

„Meșteșugurile, patrimoniul natural și istoric, gastronomia, folclorul, portul popular reprezintă elemente care trebuie incluse în cadrul acestui festival și care contribuie la dezvoltarea comunității locale. Toate acestea atrag mulți turiști care își doresc să cunoască comunitatea și să interacționeze cu obiceiurile locurilor”, arată primarul.

El a menționat că festivalul va cuprinde un concurs culinar „Plăcinte ca-n  Bucovina” și  un spectacol folcloric „La plăcinte înainte!”, care se va desfășura la Cetatea de Scaun a Sucevei, pe parcursul a trei zile, asociația având calitatea de organizator, iar municipiul de finanțator.

Festivalul  reunește  bucătari  și  producători din  județul   Suceava,  cu  o  diversitate  de plăcinte preparate atât după rețete din bucătăria tradițională cat și după  rețete din bucătăria modernă, dorindu-se o îmbinare armonioasa a tradiționalului cu modernul și a  trecutului  cu prezentul.

Vor fi mai multe feluri de plăcinte, de la vestitele poale-n brâu până la cele cu brânză sărată, carne, varză, spanac, dovleac, cartofi, etc., cu rețete unice de câteva sute de ani, a mai arătat primarul Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de