Lucian Harșovschi: De la 1 ianuarie va deveni funcțional transportul metropolitan în zona urbană Suceava


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat că de la 1 ianuarie 2023 va deveni funcționat transportul metropolitan în zona urbană a municipiului Suceava.

El a spus că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Suceava este autorizată, iar împreună cu Salcea, Adâncata, Bosanci, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Șcheia, municipiul Suceava va introduce transportul metropolitan.

„Prioritatea este cea de a asigura un sistem de transport în comun eficient, accesibil și durabil prin achiziționarea de mijloace de transport ecologice și nepoluante. Accesând PNRR, vom cumpăra autobuze electrice, pentru primele 50 avem deja aprobarea, iar 30 sunt în așteptare. Valoarea totală a celor două proiecte este de 199.892.977,60 lei cu TVA ( 114.483.148,06 lei – proiectul aprobat și 85.409.829,53 lei – proiectul în așteptare)”, a explicat Lucian Harșovschi.

El a spus că de la 1 ianuarie, A.D.I. va prelua transportul în toate localitățile menționate!

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Vasile Tofan, a declarat pentru News Bucovina că în ședința de vineri a deliberativului județean se va supune dezbaterii un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului și Caietului de sarcini ale serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Suceava, dar și un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de atribuire a Contractelor de delegare a gestiunii serviciului public de transport persoane prin curse regulate în județului Suceava.

El a spus că a fost elaborat un regulament foarte complicat care nu va mai permite să se facă piraterie în zona metropolitană Suceava.

Vasile Tofan a arătat că în zona urbană funcțională Suceava se va asigura un transport eficient și sigur și că este important că vor fi achiziționate autobuze electrice.

„Din discuțiile purtate cu reprezentanții municipiului, transportul electric va fi inclusiv pe ruta până la aeroport”, a spus viceprședintele CJ Suceava.

El a subliniat că interesul CJ Suceava este să asigure un transport public de călători cât mai bun și cât mai sigur care să realizeze legături din cele mai îndepărtate zone ale județului și să satisfacă cerințele cât mai multor călători.


Intră acum și în grupul de