Ion Lungu anunță din Cipru proiecte culturale, turistice și de tineret cu orașul cipriot Karavas. Anul viitor delegații din Suceava și Karavas vor face schimburi culturale și sportive


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, aflat în vizită oficială în Cipru a anunțat, marți seara, că a reconfirmat parteneriatul cu municipalitatea Karavas

El a spus că s-a întâlnit în cadrul vizitei cu reprezentanții municipalității Karavas.

Lungu a precizat că împreună cu primarul din Karavas, Nicos Hadjistephanou,  a resemnat Contractul de parteneriat, de înfrățire pe care l-a semnat în data de 27 noiembrie 2021 la Suceava.

La ceremonia de semnare a parteneriatulu a participat și ambasadorul României în Cipru, Dan Mihalache.

„Am decis să organizăm proiecte în  domeniul cultural, în domeniul turismului, în domeniul tineretului ți al administrației publice”, a spus primarul.

El a explicat că s-a stabilit ca anul viitor Ansamblul folcloric din Karavas va veni la Suceava unde va susține spectacole, iar echipa de volei a comunității din Karavas va efectua un turneu în România, la Suceava.

Totodată, în toamna anului viitor, o delegație a municipalității sucevene care va cuprinde ansambluri folclorice, reprezentanți ai Teatrului „Matei Vișniec” și o echipă sportivă, vor face un turneu în Cipru.

Partener în acest proiect va fi și Ambasada României în Cipru, a precizat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de