Deputatul George Șoldan anunță că Autostrada Nordului prinde contur: A fost desemnată firma ce va realiza studiile de fezabilitate și pentru secțiunea Baia Mare-Bistrița


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, George Șoldan, a declarat, marți seara, că Autostrada Nordului prinde contur după ce a fost desemnată firma ce va realiza studiile de fezabilitate pentru secțiunea Baia Mare-Bistrița.

„Autostrada Baia Mare-Suceava prinde contur. Sorin Grindeanu înțelege că Suceava are nevoie de autostradă”, a spus Șoldan.

El a menționat că a fost desemnat câștigătorul pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construcției secțiunii Baia Mare-Bistrița a Autostrăzii Nordului, Baia Mare-Suceava.

  Asocierea de firme românești desemnată câștigătoare trebuie să finalizeze Studiile de fezabilitate în 14 luni de la data semnării.

Contractul pentru Lotul 1 (Baia Mare – Dej) are o valoare de 12,74 milioane de lei (fără TVA), iar contractul pentru Lotul 2 (Dej – Bistrița) are o valoare de 8,37 milioane de lei (fără TVA).

Contractele vor putea fi semnate, dacă nu există contestații, în termen de 10 zile, a precizat acesta.

De menționat este că la începutul lunii septembrie au fost semnate contractele de finanțare cu fonduri europene pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru lotul de autostradă Bistrița – Vatra Dornei, în valoare de 19,3 milioane lei și pentru lotul 3 de autostradă Vatra Dornei – Suceava, în valoare de 17, 9 milioane, cu mențiunea că din acest lot a fost scoasă centura orașului Gura Humorului, pe care o va gestiona CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de