Cu iluminatul public oprit, cernăuțenii sunt sfătuiți să poarte noaptea haine deschise la culoare și chiar gulere luminoase LED pentru câini și pisici pentru a fi vizibili pe întuneric


Intră acum și în grupul de

Din cauză că iluminatul stradal este oprit pe timp de noapte în Cernăuți, locuitorii sunt sfătuiți să poate haine de culoare deschisă sau zgărzi luminoase LED pentru câini și pisici.

Potrivit publicației cernăuțene Bucpress, pentru a fi vizibili pe întuneric, oamenii sunt sfătuiți să poarte îmbrăcăminte de înaltă vizibilitate, de culoare deschisă, să poarte brățări sau rucsacuri, precum și gulere luminoase LED pentru câini și pisici, se specifică înt-un comunicat al Centrului de comunicații strategice.

Sursa citată mai arată că pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, începând de marți, 25 octombrie, au loc întreruperi neprogramate ale furnizării energiei electrice în orașul Cernăuți.

Astfel, potrivit unui comunicat al Companiei de distribuție a energiei electrice ”CernivtsiOblenerho”, va fi închis iluminatul stradal și arhitectural în oraș. Vor avea loc întreruperi urgente și neprogramate. Pentru economisirea energiei electrice, iluminatul stradal în centrul regional a fost închis în ultimele 7 zile, între orele orele 20:00-8:30.

”Conștientizăm faptul că atâta timp cât trupele ruse de ocupație distrug centralele noastre energetice, infrastructura energetică, întregul sistem se va afla în pericol. Trebuie să economisim și să reducem consumul de energie, astfel încât sistemul să funcționeze normal”, a declarat directorul Companiei cernăuțene de furnizare de distribuție a energiei electrice ”Misksvitlo”, Andrii Șaleev.

Consumatorii de energie electrică sunt rugați ca între orele 07:00-23:00 să nu folosească aparate electrocasnice ce consumă mai multă energie electrică.


Intră acum și în grupul de