Ion Lungu despre organizarea Festivalului Plăcintelor în actualul context economic:  Vremurile sunt cum sunt, dar eu zic că nu trebuie să ne lăsăm influențați la modul în care nu mai organizăm niciun fel de eveniment


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat, joi, că organizarea Festivalului Plăcintelor cu susținerea financiară a municipalității face parte din posibile evenimente care vor face parte din strategia turistică și că speră că va fi un eveniment reușit.

Liderul grupului PSD din Consiliul Local Suceava, consilierul Dan Ioan Cușnir, a pus sub semnul întrebării necesitatea finanțării unui festival al plăcintelor.

„Avem de toate în Suceava și asta ne mai lipsea. Eu nu zic că nu va fi un eveniment de succes, dar aruncăm din prima 25.000 de lei pentru ceva ce nu știm ce va fi, sau dacă de asta are nevoie Suceava acum”, a spus Cușnir.

În replică, primarul Ion Lungu a spus că toate cătunele au acum evenimente.

„Vremurile sunt cum sunt, dar eu zic că nu trebuie să ne lăsăm influențați la modul în care nu mai organizăm niciun fel de eveniment. Toate cătunele, toate comunele au fel de fel de sărbători, de evenimente. Culmea e că oamenii sunt doritori. Eu aș spune că nu este o sumă imensă. Festivalul Plăcintelor sună bine. Suntem renumiți pentru plăcintele din Bucovina. Eu zic că o să fie un eveniment reușit. Oamenii sunt foarte doriți de acest lucru. Numai prin prisma că nu sunt ținuți în casă de pandemie participă destul de mulți la aceste evenimente”, a spus primarul.

El a recunoscut că a fost mișcat de faptul că festivalul se organizează la Cetatea de Scaun.

„Ce m-a mișcat cel mai mult este că acest eveniment se face la Cetatea de Scaun a Sucevei, ori Cetatea de Scaun a Sucevei e principalul nostru reper și trebuie să fie în strategia de turism a municipiului Suceava. Nu poți avea turism fără evenimente. Poate fi un eveniment și acest festival al plăcintelor în măsura în care iese un eveniment reușit în acest an”, a spus Lungu.

Proiectul a fost aprobat cu 15 voturi „pentru” și patru abțineri.


Intră acum și în grupul de