CNSC obligă CJ Suceava să amâne termenul pentru depunerea ofertelor pentru finalizarea drumului de pe axa Suceava-Iași după o sesizare a Autotehnorom


Intră acum și în grupul de

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a decis, în urma unei sesizări depuse de Autotehnorom, să admită, în parte contesația și a dispus Consiliului Județean Suceava să stabilească un nou termen pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației pentru executarea lucrărilor care au rămas de efectuat în cadrul proiectului de modernizare a drumurilor de pe axa Suceava-Iași.

Potrivit deciziei din 26 octombrie a CNSC ca urmare a unei contestații depuse de firma Autotehnorom SRL, CJ Suceava este obligat, în 15 zile de la primirea deciziei,  la clarificarea/modificarea documentației de atribuire în privința lucrărilor care nu fac parte din obiectul contractului și în privința modalității de constituire a garanției de bună execuție.

Clarificările vor trebuie aduse la cunoștința agenților economici prin publicarea lor în SEAP.

Administratorul Autotehnorom, Vasile Râpan, a declarat pentru News Bucovina că ținând cont de decizia CNSC, Consiliul Județean Suceava va trebui să amâne termenul de depunere a ofertelor care era 10 noiembrie 2022.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, în ședința Consiliului Județean că speră ca în 10 noiembrie să fie deschise ofertele pentru stabilirea firmei care va continua lucrările de modernizare a drumurilor de pe Axa Suceava-Iași.

El a vorbit despre acest proiect când s-a discutat despre execuția bugeta care, în ceea ce privește cheltuielile, este de 67, 23 la sută.

„Aici suntem afectați de lucrarea de pe axa Suceava-Dolhasca. Pe 10 noiembrie așteptăm deschiderea ofertelor pentru ca să putem, sperăm noi, relua execuția lucrărilor la acest proiect foarte important”, a spus Gheorghe Flutur.

Reamintim că firma Autotehnorom, lider de asociere, pentru execuția proiectului, a denunțat la începutul anului, unilateral, contractul încheiat cu CJ Suceava, iar în prezent litigiul este pe rolul instanțelor de judecată.


Intră acum și în grupul de