Firmă din Cornu Luncii sancționată pentru nerespectarea legislației în domeniul silvic. Au fost depistate neconcordanțe între stocurile scriptice și cele faptice


Intră acum și în grupul de

În baza informațiilor deținute la nivelul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul I.P.J. Suceava, polițiștii, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat, vineri, un control pe linia achiziționării, debitării și comercializării de materiale lemnoase la o societate de profil cu sediul în sat Brăiești, din comuna Cornu Luncii.

Potrivit Poliției Județene Suceava, organele de control au procedat la efectuarea stocului faptic al materialului lemnos deținut în depozitul societății, iar în urma realizării balanței dintre stocurile scriptice raportate în SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate în depozitul societății, s-a constatat faptul că operatorul economic nu deține în depozitul societății cantitatea de 39,73 mc lemn rotund de lucru rășinoase.

               De asemenea, s-a constatat că operatorul economic nu a împrejmuit pe toate laturile depozitului societății.

În acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, aplicându-se două sancţiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 39,73 mc lemn de lucru rășinoase în valoare de 7.946 lei.


Intră acum și în grupul de