Subprefectul Cristian Șologon: La alunecarea de pe DN 17 B urmează să fie desemnată o firmă care să execute lucrări de stabilizare a versantului și de construire a unei polate cu zid de sprijin de 115 metri


Intră acum și în grupul de

Subprefectul de Suceava Cristian Șologon care monitorizează soluționarea situației generate de alunecarea de teren de la Holda ce a dus la blocarea drumului național DN 17 B a declarat, marți, că a fost demarată procedura de evaluare și atribuire a lucrărilor de protejare a axului de drum în vederea construirii unei polate.

El a spus că în prima fază sunt prevăzute detonări și derocări pentru a aduce versantul într-o situație stabilă urmând ca ulterior să fie instalate plasele pentru reținerea pietrelor, iar la baza versantului, pe o lungime de 115 metri, să fie construit un zid de sprijin de aproximativ 5-6 m înălțime, zid ce va fi parte a polatei.

Subprefectul a precizat că începerea lucrărilor după atribuirea contractului de execuție este condiționată de obținerea autorizației de construire de la Primăria Broșteni.

Din acest motiv, subprefectul Cristian Șologon va merge miercuri dimineața la Primăria Broșteni pentru o discuție cu primarul orașului privind emiterea certificatului de urbanism și a autorizației de construire.

„E nevoie de o nouă autorizație de construire deși cea eliberată inițial este în vigoare și nu s-a modificat soluția tehnică”, a explicat subprefectul de Suceava.

El a menționat că lucrările de realizare a polatei vor putea începe doar după ce va fi asigurată zona respectivă.


Intră acum și în grupul de