Tribunalul Botoșani a respins solicitarea CJ Suceava de anulare a rezilierii contractelor de axa Suceava-Iași. Decizia nu este definitivă


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Botoșani a respins, marți, ca fiind formulată împotriva unor pârâte fără capacitate procesuală de folosință, cererea Consiliului Județean Suceava de anulare a rezilierii contractelor asocierilor de firme având drept lider pe Autotehnorom SRL.

Instanța botoșăneană a admis excepția lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a pârâtelor și a respins cererea CJ Suceava.

Decizia poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Reprezentanții Autotehnorom a transmis un comunicat în care arată că Tribunalul Botoșani a respins acțiunea Județului Suceava prin care, acesta din urmă solicita anularea rezilierilor contractelor de construire a drumurilor bucovinene, contracte care fusese reziliate de către antreprenori ca urmare a eșecului Județului Suceava de a asigura corectarea erorilor de proiectare și a neîndeplinirii altor obligații de către autoritatea contractantă.

„Este un succes juridic de etapă, dar nu este singurul. Într-un fel, visele Președintelui Consiliului  Județean s-au împlinit parțial, acesta a cerut judecarea procesului la Curtea de Apel Suceava, iar acum, după ce a pierdut procesul la Tribunalului Botoșani, poate face apel care se va putea judeca la Curtea de Apel Suceava sau la altă Curte de Apel din proximitate. Evident vorbim despre o hotărâre care încă nu este definitivă, dar care reprezintă o aplicare a legii de către un judecător și care, pe lângă recenta hotărâre a CNSC, prin care Județul Suceava a fost obligat să remedieze o multitudine de erori din documentația de reatribuire a lucrărilor de construire a drumurilor bucovinene, relevă faptul că Județul Suceava nu aplică legea în spiritul și litera ei, ci o aplică precum în patul lui Procust, prin încercarea de a tăia capetele care nu se apleacă, referindu-ne aici și la situația din trecut, în care în mod reprobabil Consiliul Județean Suceava a încercat trimiterea în faliment a societății Autotehnorom, prin executarea abuzivă a zeci de miliarde de lei din conturile bancare”, se arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de