Frontieristii i-au luat „Volvo-ul” dupa ce i-au gasit tigari de contrabanda in portbagaj


Intră acum și în grupul de

Un sucevean a rămas fără autoturismul Volvo după ce poliţiştii de frontieră au depistat în portbagaj ţigări în valoare de aproximativ 9.000 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră în vederea obţinerii de profit ilicit. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch-Seriţan, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au oprit pentru control pe raza oraşului Siret un autoturism marca „Volvo”, condus de P. Mihai, în vârstă de 33 ani, cu domiciliul în municipiul Suceava.

La verificarea autovehiculului, s-au depistat în portbagajul acestuia 1.000 pachete de ţigări marca „Jing ling ”, pentru care şoferul nu deţinea documente legale de provenienţă.

Fiind întrebat de provenienţa ţigărilor, bărbatul a declarat că le-a cumpărat de pe raza oraşului Siret de la un cetăţean ucrainean pe care nu-l cunoaşte cu scopul de a le comercializa pe piaţa neagră din judeţul Suceava pentru a obţine profit ilicit.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 8.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar lui P. Mihai poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere” în afara antrepozitului fiscal pe teritoriul României a produselor accizabile marcate necorespunzător.
Actele premergătoare urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.

Autoturismul marca „Volvo” a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Siret în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de