După ce coada de TIR-uri la PTF Porubne-Siret a ajuns de 40 de kilometri, autoritățile ucrainene grăbesc reparațiile podului de la Storojineț pentru a deschide PTF Crasna-Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Coada de TIR-uri încărcate cu marfă care urmează să treacă din Ucraina în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Porubne-Siret are pe teritoriul ucrainean o lungime de circa 40 de kilometri și a ajuns în apropiere de localitatea Mahala, informează publicația cernăuțeană Libertatea Cuvântului.

Potrivit sursei citate, în această situație devine extrem de importantă deschiderea unui al doilea punct de trecere a frontierei în regiunea Cernăuți, respectiv Crasna-Vicovu de Sus.

Pentru deschiderea acestuia este necesară și încheierea construirii drumului ce duce  de la Storojineț spre Crasna.

Serviciul de administrare a drumurilor din regiunea Cernăuți a anunțat că sunt accelerate lucrările de construcție a podului de la Storojineț.

Se menționează că aceasta este prima reparație amplă a podului în decursul ultimilor 38 de ani.

Acest pod a fost deschis în 1963 și reconstruit în 1984, iar și de atunci constructorii rutieri nu au mai efectuat lucrări de reparații la acest obiectiv.

Sursa citată reamintește că în toamna anului trecut, la Storojineț  a început repararea unui segment  al drumului T-26-08 Storojineț – Punctul de trecere „Crasnoilsc”, în cadrul Programului prezidențial „Marea construcție”. 

Din cauza războiului, lucrările la pod au  fost reluate abia în toamna anului curent. În momentul de față partea dreaptă a podului a fost acoperită cu strat de asfalt.


Intră acum și în grupul de