Flutur anunță finalizarea modernizării de drumuri județene în zona Vicovu de Sus-Rădăuți-Siret: A fost un volum foarte mare de lucru în această perioadă


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că în zona de nord a județului Suceava s-au modernizat 35 de kilometri de drumuri județene care vor asigura un acces facil populației din șapte localități între orașele Rădăuți, Siret și Vicovu de Sus.

El a arătat că s-au finalizat lucrărilor la modernizarea drumului județean care leagă Siret de Frătăuții Noi.

„Am făcut aici o investiție de 3,2 milioane de euro reprezentând modernizarea drumului județean pe 14 kilometri. Este un drum care a ieșit foarte bine și mulțumesc constructorului”, a spus președintele Flutur.

El a menționat că în cadrul proiectului au fost construite două poduri noi, iar unul a fost reabilitat.

Drumul este paralel cu frontiera cu Ucraina și se va lega de autostrada A7.

„Pe acest traseu se va face legătura între zona Rădăuți-Vicovu de Sus și autostrada A 7 și orașul Siret”, a explicat Flutur.

Președintele CJ Suceava a adăugat că între Siret și Vicovu de Sus sunt 41 de kilometri și drumul rezolvă accesul locuitorilor din această zonă spre Siret, spre A 7 și spre Suceava.

„Mă bucur că am putut face această investiție extrem de necesară și legătura între Vama Siret și Vama de la Vicovu de Sus, dar și pentru dezvoltarea localităților”, a menționat Flutur.

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a precizat că acest drum este foarte important pentru Siret, dar mai ales pentru comuna Mușenița, iar calitatea vieții celor din Mușenița va crește pentru că aceștia vor avea un acces bun spre Siret și Frătăuți.

Ulterior, președintele CJ Suceava a mers la o altă investiție, drumul Rădăuți-Frătăuții Noi-Vicovu de Sus.

El a spus că a fost modernizată o porțiune de 21 de kilometri din acest drum județean care se intersectează cu drumul Siret-Frătăuții Noi-Vicovu de Sus.

Flutur a precizat că pe acest drum s-au realizat și două sensuri giratorii în două intersecții importante pentru siguranța traficului.

„Consiliul Județean Suceava, numai în acest an, a modernizat două tronsoane de drum județean în lungime de 35 de kilometri în valoare de peste 11 milioane de euro în partea de nord a județului Suceava”, a arătat președintele CJ Suceava.

Flutur a subliniat că investițiile au fost făcute pentru a se asigura o legătură rutieră mai bună între Rădăuți, Siret și Vicovu de Sus, beneficiari fiind șapte localități.

„Pregătim legăturile cu autostrada A7, legăturile cu centura Rădăuțiului. În această zonă există acum variante rapide să ajungi de la Vicov la Siret”, a spus Flutur .

El a menționat că pe drumul județean respectiv, în zona Frătăuți s-au construit două poduri noi, iar 11 s-au reabilitat.

„A fost un volum foarte mare de lucru în această perioadă”, a spus Flutur care a adăugat că în județ s-au modernizat în acest an 230 de kilometri de drumuri județene, fiind 21 de șantiere.


Intră acum și în grupul de