Gheorghe Flutur anunță construirea unui drum spre PTF Izvoarele Sucevei-Șipotele Sucevei: Este o zi istorică, într-un loc istoric. Nu departe de aici este bisericuța unde a fost botezat Ciprian Porumbescu


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, lansarea proiectului de realizare a unui drum spre PTF Izvoarele Sucevei-Șipotele Sucevei și a clădirii administrative.

„E o zi istorică și un loc istoric, punctul de frontieră de la Izvoarele Sucevei. Dincolo este Șipotele Sucevei (Shepit) pe traseul pe care s-a semnat modernizarea drumului care leagă România de Ucraina prin acest punct”, a spus Flutur.

El a menționat că la Șipotele Sucevei s-a născut compozitorul Ciprian Porumbescu.

„Când citim istoria, ne gândim la Ciprian Porumbescu din Șipotele Sucevei. Nu departe de aici este bisericuța unde a fost botezat”, a precizat președintele Flutur.

El a spus că mai sunt trei kilometri de asfaltat până în punctul de frontieră și de construit un punct pentru administrarea frontierei.

„Este o investiție pe bani europeni așteptată de mult. Sunt convins că după ce se va deschide acest punct va fi o circulație intensă pe ambele părți pentru că și de o parte și de alta sunt oameni cunoscuți, sunt rude, sunt zone turistice minunate și în Putila, aici, aproape de graniță în Ucraina și la noi spre Fundu Moldovei-Câmpulung Moldovenesc”, a precizat Flutur.

El a menționat că și partea ucraineană are un proiect în oglindă tot pe bani europeni și că și acolo s-a început modernizarea drumului.

„Este al treilea punct pe care îl pregătim în județul Suceava pentru trecerea frontierei cu Ucraina, după cel de la Vicovu de Sus care se deschide zilele acestea și cel de la Ulma-Rusca”, a menționat el.

Președintele Flutur a mai declarat că firma de construcții i-a dat asigurări că lucrările vor fi făcute în mai puțin de un an și speră ca anul viitor să fie făcută recepția.

El a precizat că drumul este proiectat pentru a fi folosit de autovehicule grele.


Intră acum și în grupul de