Detaliile gravului accident de la Păltinoasa cu patru răniți: Din cauza vitezei prea mari, un tânăr șofer a ajuns pe contrasens intrând într-o mașină care circula regulamentar


Intră acum și în grupul de

Patru persoane au fost rănite, marți dimineața, într-un grav accident petrecut în zona comunei Păltinoasa pe DN 17.

Potrivit cercetărilor polițiștilor, marți dimineața în jurul orei 7:15, un tânăr de 26 de ani, Cristian-Ionuț. O. din Udești, conducea un autoturism Opel Corsa, pe DN 17, în afara localităţii Păltinoasa, dinspre Suceava spre Gura Humorului.

Din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de carosabil umed după o curbă la stânga, acesta a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism VW Golf, condus regulamentar din sens opus de un tânăr de 24 de ani din Stulpicani.

În urma accidentului a fost rănit șoferul autoturismului Opel Corsa care a fost transportat la Spitalul  Gura Humorului, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale i s-a stabilit următorul diagnostic: „politraumatism prin accident rutier, contuzie toraco-abdominală, plagă excoriată, gambă dreapta, plagă excoriată mână dreapta”, după care va a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, pentru efectuarea unor investigaţii medicale suplimentare, fiind internat în secția de chirurgie.

Un alt rănit, un tânăr,  pasager pe scaunul din dreapta faţă în autoturismului, marca Opel Corsa,  a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul: „politraumatism prin accident rutier, T.C.C., traumatism toraco-abdominal”, victima fiind internată la Secţia Chirurgie A.T.I., fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

Au mai fost răniți doi pasageri din VW Golf, care au fost transportați la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, fără să rămână internați.

 Șoferul VW Golf a fost testat cu etilometrul, rezultatul fiind negativ, iar șoferul Opel Corsa nu a putut fi testat din cauza rănilor, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovăţia aparţine șoferului din Udești care nu adaptat viteza la  condiţiile de drum cu carosabil umed.


Intră acum și în grupul de