Ion Lungu anunță că iluminatul festiv de sărbători va fi cu program pentru economii și transmite școlilor să nu consume energie electrică „fără număr”


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că municipalitatea suceveană va asigura plata facturilor de energie pentru unitățile școlare, dar a subliniat că vor trebui făcute economii și că se vor face economii inclusiv la iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

Lungu a spus în conferință de presă că școlile din municipiul nu vor avea de suferit din cauza creșterii prețurilor la energie.

„Școlile nu vor avea de suferit indiferent cât va fi costul la energia electrică. Vom plăti prețul la energia electrică atât cât este, dar asta nu înseamnă să consumăm fără număr, să ne batem joc. Deci trebuie să facem toți economie”, a declarat primarul.

Ion Lungu a subliniat că nu există niciun pericol ca școlile să sufere din cauza utilităților sau să treacă la învățământ online din cauza costurilor energiei.

El a arătat însă că din cauza costurilor crescute de funcționare, vor fi mai puține fonduri pentru investiții.

Primarul a precizat că nu vor avea de suferit școlile, dar a făcut un apel cadrelor didactice sucevene că nu se consumă „fără număr”.

„Și la Primărie facem economii și vom face în continuare, inclusiv cu iluminatul festiv pe care vedem dacă îl închidem la 12 noaptea”, a adăugat Ion Lungu.

Primarul a reiterat că mesajul său este că vor trebui făcute economii la consumul de energie electrică.


Intră acum și în grupul de