Gheorghe Flutur: PTF Vicovu de Sus-Crasna se deschide mâine în prezența premierilor României și Ucrainei, Nicolae Ciucă și Denys Shmyhal


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că joi prim-ministrul Nicolae Ciucă va sosi în județul Suceava, la Vicovu de Sus, unde se va întâlni cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, cu ocazia deschiderii punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus – Crasna.

„Voi fi prezent la acesta întâlnire și voi avea o întrevedere cu guvernatorul Regiunii Cernăuți pe tema proiectelor transfrontaliere”, a spus Flutur.

El a salutat inițiativa Guvernului României de a aloca resurse financiare pentru modernizarea drumului care leagă punctul de trecere a frontierei de municipiul Rădăuți și de Drumul European E85, precizând că se are în vedere consolidarea drumului, amenajarea de sensuri giratorii, benzi de preselecție și treceri la nivel cu calea ferată.

„Reamintim că noi, Consiliul Județean Suceava, am amenajat recent o rețea de 34 de km de drumuri județene care face legătura între PTF Vicovu de Sus și orașul Siret prin Frătăuții Noi și cu municipiul Rădăuți prin Bilca și Frătăuții Vechi. De asemenea, ieri am semnat contractul pentru realizarea ultimului tronson de drum județean, Izvoarele Sucevei – Shepit, investiție de 3,5 milioane de euro pe fonduri europene, și îmi exprim speranța că în perioada următoare se vor putea deschide, în ordine, punctele de la Ulma – Rusca și Izvoarele Sucevei – Shepit”, a declarat Flutur.

El a mai spus că de asemenea, poate fi luat în calcul PTF Climăuți – Fântâna Albă, unde, pe teritoriul județului Suceava punctul este finalizat, urmând ca partea ucraineană să finalizeze lucrările pe sectorul său.


Intră acum și în grupul de