Nicolae Ciucă a cerut premierului Ucrainei să asigure respectarea drepturilor minorității române


Intră acum și în grupul de

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis, joi, la deschiderea PTF Vicovu de Sus-Crasna, premierului ucrainean, Denys Shmyhal, să-și respecte angajamentul de a asigura respectarea drepturilor minorității române din Ucraina.

„Mi se pare onest să discutăm de drepturile minorităților române în Ucraina și ucrainene în România. Pe teritoriul României și-au găsit refugiul 2,7 milioane de ucraineni, iar parte dintre ei au ales să rămână în țara noastră”, a spus Ciucă.

Premierul a arătat că Guvernul României și cetățenii români au făcut tot ce le-a stat în putință să-i ajute pe ucrainenii care s-au refugiat în România  și că vor continua, împreună cu UE, să se facă tot ce se poate.

Nicolae Ciucă a mai declarat că în ceea e privește cele două comunități aflate de-a lungul graniței dintre România și Ucraina, guvernele au responsabilitatea să se asigure că există acel climat pentru exercitarea drepturilor care le revin în România și Ucraina.

„Am convingerea că această chestiune va rămâne în atenția autorităților ucrainene și așa cum ne-am angajat la Kiev vom face totul ca cetățenii români și ucraineni să se bucure de drepturile care li se cuvin de o parte și alta a graniței”, a spus Nicolae Ciucă.


Intră acum și în grupul de