Primul camion cu cereale a fost înregistrat deja în PTF Crasna-Vicovu de Sus, anunță guvernatorul regiunii Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat, vineri, că la punctul de control „Krasnoilsk” a fost înregistrat primul camion cu cereale pentru plecare din Ucraina.

El a menționat că au fost aduse în schimb din România generatoare și ajutoare umanitare, potrivit Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei.

Zaparaniuk a reamintit o declarație a premierului ucrainean Denys Shmyhal care a remarcat că la granița cu România, cel mai mare progres se observă în dezvoltarea și refacerea infrastructurii de frontieră și că pe lângă „Krasnoilsk”, este în derulare construcția punctului de control „Dyakivtsi – Racovăț”, care va fi deschis traficului în viitorul apropiat.

„Sperăm că dezvoltarea infrastructurii de frontieră ne va permite să creștem exporturile către UE, să creștem volumul ajutorului și intensitatea cooperării economice cu partenerii”, a spus guvernatorul regiunii Cernăuți.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, Alina Petraru, a informat, vineri, că în cursul zilei de joi prin PTF Vicovu de Sus-Crasna au intrat în România 68 de persoane din care 21 au fost cetățeni ucraineni și 34 mijloace de transport din care șase au fost camioane.

În aceeași zi, pe sensul de ieșire din țară au fost înregistrate 78 de persoane din care 18 au fost cetățeni ucraineni și 46 de mijloace de transport din care  23 de camioane.


Intră acum și în grupul de