Litigiul de la Hantesti are solutionare doar in instanta


Intră acum și în grupul de

Doar instanţa de judecată poate rezolva litigiul de la Hânţeşti. Asta este concluzia comisiei comune formată din reprezentanţi ai Instituţiilor Prefectului din judeţele Suceava şi Botoşani, ai ADS Suceava şi Botoşani şi ai Oficiilor de Cadastru din Suceava şi Botoşani, care a verificat punerea în posesie a terenurilor în cauză, pe baza Legii 1/2000 şi a constatat că punerile în posesie au fost făcute cu respectarea legislaţiei.

„Având în vedere că, pe aceeaşi suprafaţă de teren, au fost eliberate două titluri de proprietate, atât de Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor Suceava, cât şi de Comisia Judeţeană Botoşani, li s-a comunicat reprezentanţilor locuitorilor din comuna Hânţeşti că doar instanţa de judecată poate rezolva litigiul”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Suceava.

Câteva zeci de locuitori ai comunei sucevene Hânţeşti au protestat, în urmă cu o săptămână, în faţa Prefecturii Suceava, solicitând autorităţilor să le soluţioneze problema proprietăţilor pe care le deţin în judeţul Botoşani în condiţiile în care terenul pe care îl deţin aparţine acum unei firme private.


Intră acum și în grupul de