Municipiul Fălticeni s-a înfrățit cu orașul italian Chieri


Intră acum și în grupul de

Municipiul Fălticeni s-a înfrățit cu municipiului Chieri, din provincia Torino, o localitate cu o comunitate românească extrem de numeroasă, a anunțat primarul Cătălin Coman.

La evenimentul de înfrățire a participat secretarul de stat în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu, alături de Consulul General al României la Torino, Ioana Gheorghiaș, primarul orașului Chieri, Alessandro Sicchiero, și delegația municipiului Fălticeni condusă de primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe-Cătălin Coman.

„Salut acest demers care marchează încă o dată relația apropiată dintre cele două comunități. Cu siguranță, prin acest acord de înfrățire, vom găsi pârghiile necesare pentru extinderea și întărirea relațiilor noastre economice și culturale. Împreună vom fi mai puternici”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

Cu această ocazie, oficialii celor două orașe au semnat scrisoarea de intenție care va fi urmată de încheierea acordului de înfrățire, prin care îşi propun să dezvolte relaţiile dintre comunităţi, să încurajeze cooperarea şi schimbul de bune practici în domenii de interes comun, precum protecţia mediului, oraşe inteligente, administrație publică locală, activităţi economice de interes comun, turism, cultură şi sport, sănătate publică, educaţie.


Intră acum și în grupul de