Laboratorul REGINA MARIA Suceava: o nouă locație ce oferă acces către teste genetice de ultimă generație


Intră acum și în grupul de

În luna octombrie, a fost inaugurat primul laborator REGINA MARIA din Suceava, laborator ce integrează cele mai importante departamente de laborator clinic. Laboratorul este poziționat pe strada Nicolae Iorga, la numărul 9, iar pacienții pot merge pentru recoltarea analizelor necesare de luni până vineri, în intervalul orar 7:30 – 14:30.

Odată cu deschiderea noului laborator, pacienții din oraș vor avea acces la o gamă completă de analize medicale: de la cele de rutină, la analize complexe și teste genetice de ultimă generație. Laboratoarele REGINA MARIA dețin cel mai vast portofoliu de teste genetice din România, punând accent pe calitatea și acuratețea testărilor genetice și acoperind 16 specialități, inclusiv întreaga gamă de teste genetice prenatale.

Testele genetice realizate în laboratoarele REGINA MARIA deservesc specialități medicale precum: cardiologie, endocrinologie, hematologie, oncologie, interne, gastroenterologie, neurologie infantilă, pediatrie, ORL, oftalmologie și obstetrică-ginecologie. Datorită testelor extrem de precise și specialiștilor cu vastă experiență profesională, viitorii părinți pot afla încă de la debutul sarcinii dacă bebelușul prezintă vreun risc de sindrom Down, sindrom Edwards, sindrom Patau, sindrom Turner, surditate, fibroză chistică și alte anomalii genetice.

Rețeaua de laboratoare REGINA MARIA numără 39 de locații, volumele cele mai mari de analize fiind procesate în Laboratorul Central din București. Laboratorul Central este primul centru de referință Roche Diagnostic pentru biochimie și imunologie, ceea ce presupune introducerea celei mai performante linii tehnologice pentru această specialitate, cu două instrumente unice în țară: sistemul preanalitic cobas 8100 și analizorul de imunologie cobas e801. Laboratorul găzduiește toate departamentele de laborator clinic: biochimie – imunologie, microbiologie, biologie moleculară, hematologie – coagulare, anatomie patologică și genetică medicală.

În 2022, Laboratorul Central REGINA MARIA a integrat în sistemul de management al calității utilizarea inteligenței artificiale, devenind astfel primul și singurul laborator din țară care, în urma auditării specialiștilor, a primit aviz favorabil. Cu ajutorul inteligenței artificiale, specialiștii din Laboratorul Central au implementat o procedură de verificare automată a rezultatelor, procedură ce răspunde standardelor internaționale Clinical & Laboratory Standards Institute (CLSI), reduce eroarea umană și garantează acuratețea rezultatelor. 


Intră acum și în grupul de