La Holda, pe DN 17, lucrările de stabilizare a versantului vor începe în câteva zile, anunță subprefectul Cristian Șologon


Intră acum și în grupul de

Subprefectul de Suceava Cristian Șologon a anunțat, joi, că procedura de evaluare și atribuire a lucrărilor de protejare a axului de drum în vederea construirii unei structuri de tip polată la Holda pe DN17B s-a încheiat, urmând ca în cel mai scurt timp să fie redactat raportul de atribuire, iar în termen de maxim 7 zile să se semneze contractul de execuție.

El a precizat că acest lucru a fost posibil și datorită faptului că Primăria orașului Broșteni a fost extrem de receptivă și a emis în timp record atât certificatul de urbanism cât și autorizația de construcție aferentă lucrărilor ce urmează a fi demarate.
Mai mult, Primăria Broșteni a avut și inițiativa de a monta în zona afectată o serie de reflectoare foarte puternice care permit monitorizarea zonei pe timp de noapte, a arătat Șologon.

„Avem promisiunea din partea DRDP Iași că lucrările vor fi demarate imediat după semnarea contractului și că vor evolua pe parcursul acestui an indiferent de condițiile meteo din această perioadă”, a spus subprefectul.

El a explicat că în prima fază, se prevăd detonări pe versant, dar și o operațiune de derocare pentru a asigura stabilitatea zonei, urmând ca până la finalul anului să fie instalate plasele pentru reținerea pietrelor, ceea ce va permite ulterior începerea lucrărilor de forare și turnare a circa 135 piloți de fundare (cu diametru de 1 metru și adâncimi cuprinse intre 8 și 10 m) pentru zidul de sprijin în lungime de 115 metri și 5-6 m înălțime.


Intră acum și în grupul de