Despăgubiri cuprinse între 6 și 40.000 de euro pentru exproprieri în vederea construirii rutei alternative Suceava-Botoșani


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să se întrunească săptămâna viitoare în ședință ordinară, având între altele, pe ordinea de zi, un proiect de hotărâre vizând exproprierea a 60 de persoane juridice și fizice cu o suprafață totală de aproape 16.000 mp.  

Potrivit referatului serviciului de specialiate din cadrul Primăriei, în prezent, în municipiul Suceava există o problemă majoră de trafic auto în zona comercială a orașului, pe strada Calea Unirii , tronsonul cuprins între podul peste râul Suceava și sensul giratoriu Burdujeni.

Pentru remedierea acestei probleme este în curs de realizare o rută alternativă, o micro – centură spre Botoșani, un drum care să realizeze legătura dintre Calea Unirii (zona intersecției cu str. Traian Vuia) și   DN29 Suceava – Botoșani.

„În vederea realizării obiectivului de investiții Ruta alternativă Suceava – Botoșani se impune cu necesitate realizarea exproprierii unor parcele de teren conform anexei la prezentul proiect. Printre etapele procedurii de expropriere se află și consemnarea sumei individuale aferente reprezentând plata despăgubirii pentru  imobilele care  fac parte  din  coridorul  de expropriere și afișarea listei proprietarilor imobilelor”, se arată în document.

Totodată, se menționează că valoarea despagubirii a fost stabilită prin raport de evaluare întocmit pentru fiecare parcelă de teren pe categorie de folosință de un evaluator autorizat.

Potrivit tabelului, cea mai mare sumă prevăzută ca despăgubire, de peste 40.000 de euro, este pentru exproprierea unei suprafețe de 5034 mp care face parte din domeniul privat al municipiului Suceava, fiind urmată de o despăgubire de 21.792 euro pentru o persoană fizică pentru exproprierea unei parcele de 1.362 de mp și de o despăgubire de 19.216 de euro pentru proprietarul unei parcele de 1201 mp.

Cea mai mică valoare de despăgubit este de 6 euro pentru un metru pătrat aparținând domeniului public al municipiului Suceava.


Intră acum și în grupul de