În regiunea Cernăuți se iau măsuri drastice pentru reducerea consumului de energie electrică. Ruslan Zaparaniuk:  Trebuie să înțelegem gravitatea situației și să fim solidari


Intră acum și în grupul de

Autoritățile din regiunea Cernăuți au făcut apel la economisirea energiei electrice în condițiile în care se asigură doar jumătate din necesar, iar de vineri urmează să fie aplicate amenzi pentru cei care nu respectă măsurile dispuse.

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk a arătat pe canalul său Telegram că situația din sistemul energetic al Ucrainei este complexă și că de aceea locuitorii regiunii ar trebui să economisească lumina cât mai mult posibil și a subliniat că acest lucru este valabil și pentru întreprinderile din regiune.

 „Trebuie să înțelegem gravitatea situației și să fim solidari. Facem un apel întreprinzătorilor din regiune să reducă consumul de energie electrică. Din 18 noiembrie, este obligatorie oprirea indicatoarelor, panourilor și a altor structuri publicitare. În caz contrar, vom fi nevoiți să aplicăm amenzi”, a atenționat Zaparaniuk.

El a transmis că se va rezolva și ține această problemă sub control împreună cu autoritățile orașului și reprezentanții întreprinderilor regionale.

„În prezent, orașul Cernăuți și regiunea sunt asigurate cu energie electrică doar în proporție de 50%. Principala resursă este utilizată pentru exploatarea infrastructurii critice – unități medicale, companii de utilități etc”, a spus Pavlo Svitailo, șef adjunct al SA „Chernivtsioblenergo”.


Intră acum și în grupul de